DATU PUTI Ruokoetikka on aito filippiiniläinen perusetikka, joka on valmistettu fermentoidusta **sokeriruo'osta** (50% ruokoetikkaa). Maultaan se on kirpeä ja hieman hedelmäinen, mutta miedompi kuin monet muut väkevät etikat. Sitä käytetään laajasti ruoanlaitossa, esimerkiksi suosituissa filippiiniläisissä ruoissa, kuten **Adobossa** ja **Paksiwissa**, tai yksinkertaisena pohjana dippikastikkeille. Se on jokaisen filippiiniläisen keittiön kulmakivi.
Ruokoetikka 50%, vesi.
Käytetään lihan marinointiin (esim. Adobossa) tai perusdippikastikkeena.
Varastoitava kuivassa huoneenlämmössä, suojattava suoralta auringonvalolta.
| Ravintotekijä | Määrä (100 ml) | % Vertailusaannista (RI*) |
|---|---|---|
| Energia | 0 kJ (0 kcal) | 0% |
| Rasva | 0 g | 0% |
| josta tyydyttynyttä | 0 g | 0% |
| Hiilihydraatit | 0 g | - |
| josta sokereita | 0 g | 0% |
| Kuidut | 0 g | - |
| Proteiini | 0 g | - |
| Suola | 0 g | 0% |
*Osuus aikuisen keskivertokäyttäjän saannin vertailuarvosta (8400 kJ / 2000 kcal). Proteiinille ja hiilihydraateille ei ole virallisia RI-arvoja.