SQUID
1 produkter
SQUID fisksås är en basvara i asiatisk matlagning och ger rätter en rik umami och sälta. Den är gjord med riktiga ansjovis (77 %) och salt och socker för att balansera smaken. Denna thailändska och vietnamesiska krydda används för att ersätta salt i wokrätter, nudelsoppa, marinader eller dippsåser (t.ex. Nuoc Cham).
Ansjovis 77 %, vatten, salt 20 %, socker 3 %.
Förvara inte produkten i kylskåp, saltkristaller kan bildas i kalla förhållanden. Förvaras torrt i rumstemperatur.
| Näringsfaktor | Mängd (100 ml) | % Referensintag (RI*) |
|---|---|---|
| Energi | 236 kJ (56 kcal) | |
| Kolhydrater | 3 g | - |
| varav sockerarter | 2,8 g | 3 % |
| Protein | 11 g | - |
| Salt | 27,2 g | 453 % |
*En del av referensintag för en genomsnittlig vuxen (8400 kJ / 2000 kcal). Obs: Mycket hög salthalt per 100 ml.