PANTAI Räkpasta (*Kapi/Belacan*) är en pasta gjord på fermenterade räkor (65 %) som ger sydostasiatiska rätter (curryrätter, sambal) en stark umamismak och djup. Produkten är en mycket koncentrerad krydda.
⚠️ VIKTIGT OM NÄRINGSINNEHÅLL (Per 100 g):
- EXTREMT HÖG SALTHALT: Innehåller 21,8 g salt / 100 g. Pastan används i mycket små mängder som krydda.
- Högt proteininnehåll: 22 gram / 100 gram.
- Observera: Pastan innehåller smakförstärkare (E621, E627, E631) och socker.
Tillverkad med upp till 65 % räkor, fermenterad för att uppnå den perfekta starka, salta och lätt skarpa aromen. Denna pasta är en viktig ingrediens i thailändska currypasta, sambal och många malaysiska/indonesiska rätter.
Njut av goda och fylliga rätter tillagade med PANTAI räkpasta. Observera att pastans starka arom är ett tecken på dess kvalitet!
Räkor 65% (Acetes spp.), salt, socker, smakförstärkare: E621, E627, E631.
| Näringsämne | Mängd (100 g) | % Från referensintag (RI*) |
| Energi | 506 kJ (121 kcal) | 6 % |
| Fett | 1,7 g | 2 % |
| varav mättat fett | 0,7 g | 4 % |
| Kolhydrater | 4,4 g | - |
| varav sockerarter | 0 g | 0 % |
| Protein | 22 g | - |
| Salt | 21,8 g | 363 % |
*Andel av referensvärdet för en genomsnittlig vuxen användares intag (8400 kJ / 2000 kcal). Obs: Produkten används vanligtvis som krydda, så mängden salt per portion är lägre.