DATU PUTI Toyomansi är en populär filippinsk kryddblandning som kombinerar den traditionella salta **sojasåsen (sojabönskoncentrat 27%)** med en touch av den lokala citrusfrukten **kalamansi (0,05%)**. Denna kombination är en hörnsten i det filippinska köket och ger en balanserad, smakrik och uppfriskande syrlig smak till rätterna. Toyomansi är den perfekta dippsåsen till friterade rätter (som vårrullar) eller för att krydda marinader (t.ex. Kinilawi).
Vatten, **sojabönskoncentrat** 27 %, salt, färgämne (**E150**), calamansi 0,05 %, konserveringsmedel <0,1 % (**E211**).
Använd som den är som dippsås eller som en del av marinering.
Förvara torrt och skyddat från direkt solljus.
| Näringsfaktor | Mängd (100 ml) | % av referensintag (RI*) |
|---|---|---|
| Energi | 0 kJ (0 kcal) | 0% |
| Fett | 0 g | 0% |
| varav mättnadskänsla | 0 g | 0% |
| Kolhydrater | 0 g | - |
| varav sockerarter | 0 g | 0% |
| Protein | 2 g | - |
| Salt | (Information saknas) | - |
*En del av referensintag för en genomsnittlig vuxen (8400 kJ / 2000 kcal). Det finns inga officiella RI-värden för protein och kolhydrater.