Upptäck den autentiska och läckra ASLI Pecel jordnötssåsbasen! Denna 200 g pasta är en traditionell indonesisk kryddblandning som direkt skapar en rik och kryddig jordnötssås. Pecelsås är känd som en släkting till Sataysås, men den har ofta en något skarpare och kryddigare smak av örter och chili. Den passar som dippsås, i wokrätter och traditionellt till indonesisk Pecel-sallad (ångkokta grönsaker).
**Jordnöt** 64%, sirap (socker, karamellfärg (E150a)), örter och kryddor (paprika, vitlök, chili, kentjur), salt.
Tillsätt bara varmt vatten till pastan och blanda tills såsen har rätt konsistens.
Förvara torrt och skyddat från direkt solljus.
| Näringsfaktor | Mängd (100 g) | % av referensintag (RI*) |
|---|---|---|
| Energi | 1981 kJ (473 kcal) | 24% |
| Fett | 30,8 g | 44% |
| varav mättat fett | 4,6 g | 23 % |
| Kolhydrater | 33,2 g | - |
| varav sockerarter | 27,9 g | 31 % |
| Protein | 16,2 g | - |
| Salt | 1,5 g | 25 % |
*En del av referensintag för en genomsnittlig vuxen (8400 kJ / 2000 kcal). Det finns inga officiella RI-värden för protein och kolhydrater.